CORNELL ‘CC’ CARTER – ABSOULUTELY

We hebben in de voorbije jaren de muzikale blitzcarrière van de Amerikaanse soul- en R&B-zanger Cornell ‘CC’ Carter uit San Francisco van nabij kunnen opvolgen dankzij de cd’s die we bij ‘Rootstime’ van deze artiest in onze bus mochten ontvangen voor het schrijven van een recensie. Het begon in januari 2016 toen ik zijn derde soloalbum “In The Moment” onder de loep mocht nemen. Eén jaartje later volgde in mei al een nieuwe plaat die “Vindicated Soul” als titel kreeg en mijn gewaardeerde ‘Rootstime’-collega Eric Schuurmans belichtte in juli van vorig jaar zijn meest recente plaat “One Love”.

Zoals u kan vaststellen is Cornell ‘CC’ Carter een heel productieve muzikant met elk jaar een albumrelease en dat wordt nu opnieuw bewaarheid door het uitbrengen van alweer een nieuwe plaat die “Absoulutely” heet en tien soulnummers bevat. Acht van deze liedjes werden door Cornell Carter geschreven in een samenwerkingsverband met zijn ‘long-time-friend’ en multi-instrumentalist Kirk Crumpler die op alle tracks op één of meerdere instrumenten meespeelt.

Twee van de tien songs zijn coverversies met het jazzy “Come Live With Me Angel” van Marvin Gaye uit zijn “I Want You”-album van 1976 als eerste liedje en als albumafsluiter het soulvolle “We’re A Winner” van Curtis Mayfield, die deze door hem geschreven song in 1967 als leadzanger van de soulformatie ‘The Impressions’ bracht. Ook op zijn album “Vindicated Soul” coverde hij al een ander nummer van beide soullegendes: “Superfly” van Curtis Mayfield en “All The Way Around” van Marvin Gaye.

Narada Michael Walden, Cornell’s soulmate, spirituele inspirator en producer van enkele van zijn vorige albums, deed ook op dit nieuwe album mee als drummer op “We’re A Winner”. Op de bijgaande video krijgt u een live-vertolking van de albumopeningstrack “Say Yes”. Andere topsongs uit deze nieuwe plaat zijn de meer dan 7 minuten durende R&B-ballad “Earn It” en de funky dance-tracks “I Could Never” en “Love Thang”.

In zijn genre is deze Cornell ‘CC’ Carter in de voorbije jaren een echte autoriteit geworden die met elke nieuwe plaat aan kwaliteit wint en zijn stempel meer en meer weet te drukken in de wereld van de betere soul- en R&B-muziek. Ook zijn live-optredens zijn intussen uitgegroeid tot prachtige, sfeervolle performances waarbij het publiek er steevast voor opteert om tijdens de ganse show mee te dansen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Izipho Soul Records

video